Ridning & Höghöjdsbana

Vill ni förlänga ert äventyr?
Vi samarbetar med Smedstad Ridsportcenter och erbjuder en kombination mellan äventyr i trädtopparna och äventyr på hästryggen.


Smedstad Ridsportcenter är ett stall som ligger endast några minuter från Linköpings Höghöjdsbana. Det ligger i ett Natura 2000 område i Tinnerö där stor hänsyn har tagits till naturens värde och välmående.

Kombinera en av våra höghöjdsbanor, Magpirret eller Höjdskräcken, med 1 eller 2 timmars hästridning.

Pga sommarbete går denna aktivitet inte att boka i juli


1 timmes ridning & 2 timmars höghöjdsbana
Här får ni en timmes ridlektion i ett av ridhusen där en ridlärare tar väl hand om er. Hästen är förberedd och klar när ni kommer och ni börjar med att sitta upp på hästryggen och går igenom grunderna för att starta, stanna och styra. En timme senare har ni fått bli kompis med hästen, testa på olika ridstilar och få rejäl träningsvärk i benen!


Börja eller sluta med 2 timmar på Magpirret eller Höjdskräcken
Pris: 600 kr per person
Bokningen gäller för grupper om 4-20 personer


2 timmars ridning & 2 timmars höghöjdsbana​​​​​​​
Välj mellan 2 timmars ridning inomhus eller en kombination mellan inomhusridning och ridning ute i vackra Tinnerö eklandskap. Börja upplevelsen med att borsta, sadla och förbereda din häst inför ridningen tillsammans med er ridlärare. Väl uppe på hästryggen går ni igenom grundläggande kunskaper om hur man rider och vad man behöver tänka på. Välj sedan om ni vill fortsätta ridningen inomhus eller om ni rider ut i naturen tillsammans med ridläraren. Avsluta med att sadla av, ställa i ordning hästen och kanske belöna den med lite godsaker efter en trevlig tur tillsammans!

 

Börja eller sluta med 2 timmar på Magpirret eller Höjdskräcken.
Pris: 700 kr per person
Bokningen gäller för grupper om 4-20 personer


Vill ni hellre köra tävling och lek på hästryggen? Självklart styr vi upp även sådant! Hör av er för mer information.